De Signaal Switch

Tv-kijken of radio luisteren via een analoog signaal via de kabel, da’s binnenkort verleden tijd. Deze verouderde technologie neemt veel ruimte in op de kabel. Daarom lanceert Telenet de Signaal Switch. Zo optimaliseren we ons netwerk voor de toekomst én maken we plaats voor het toegenomen dataverkeer. 

Maar wat is dat nu precies de Signaal Switch? In deze video leggen we het jullie even uit...

Luister en kijk je analoog of via de kabel?

Luister en kijk je analoog? Dan moet ook jij switchen naar een andere manier van TV kijken en radio luisteren, want het analoge TV- en radiosignaal via de kabel stopt. Wees gerust. Er is een oplossing voor iedereen. Wij van Telenet Center Elektromic helpen je graag met de overschakeling naar het digitale signaal. 

FAQ

Heeft de Signaal Switch invloed op de prijs van mijn kabelabonnement?

De aanpassingen aan het signaal hebben geen invloed op de prijs. Je vertrouwde kabelabonnement blijft gewoon bestaan, alleen verandert het signaal dat door je kabel loopt. Je behoudt dezelfde zenders en dezelfde kwaliteit als in het analoge aanbod.

Wat is analoge radio via de kabel?

Je luistert analoge radio via de kabel als je radiotoestel, versterker of hifi-installatie (stereoketen) verbonden is met de wandcontactdoos via een coaxkabel.

Analoog luisteren via een FM-antenne blijft bestaan. De meeste mensen luisteren thuis zo naar de radio (bijvoorbeeld in de keuken, badkamer, garage,…) of onderweg (auto). Voor die radiotoestellen verandert er dus niets.

Welke zenders ontvang ik na de switch?

Alle analoge zenders kan je ook via het compacte signaal ontvangen. Je verliest dus geen zenders uit het analoge aanbod. Bekijk het volledige aanbod van je kabelabonnement in jouw regio.

Ik heb al digitale tv of TV met een kaartje. Moet ik nog iets doen?

Is er aan je tv een HD Digibox, HD Digicorder of Telenet TV-box verbonden of heb je TV met een kaartje (CI+module), dan kijk je op dat toestel digitaal en hoef je niets te doen.

Check zeker al je tv's in huis. Het kan zijn dat je op je 2e of 3e tv nog analoog kijkt.

Je moet niet overstappen naar digitale tv of een TV met een kaartje om naar je analoge zenders te blijven kijken. Bij de meeste dunne tv's van minder dan 10 jaar oud volstaat het om de instellingen aan te passen om het compacte signaal te ontvangen.

Wanneer is mijn regio aan de beurt?

Nu onze winkelpunten opnieuw open zijn, gaan we regio per regio verder met het stopzetten van het analoge radiosignaal via de kabel. Je ontvangt tijdig een brief of e-mail met de datum waarop het signaal op jouw adres stopgezet wordt.

De switch van het televisiesignaal start pas opnieuw in het najaar. Ook dan laten we je persoonlijk weten wanneer jouw regio aan de beurt is.