Niet storen: next level digitale radio

Alles gaat digitaal, ook de radio

Radio bestaat meer dan 100 jaar, en toch luisteren vele mensen nog steeds op dezelfde manier: analoog. Toch heeft digitaal radioluisteren vele voordelen. Het geluid is kraakhelder en van uitstekende kwaliteit, het aanbod is groter dan ooit. Daarom maken wij de switch van analoge naar digitale radio. Het analoge signaal via de kabel van Telenet stopt en dat wil zeggen dat je best de switch maakt naar een andere manier van luisteren. Gelukkig is dat helemaal niet zo moeilijk!

Luisteren via je versterker of hifi-installatie

  • Via digitale televisie van Telenet kan je luisteren naar 50 radiozenders. Het geluid is kraakhelder en je hebt nooit storing. Je sluit je digibox, digicorder of TV-box rechtstreeks aan op je geluidsinstallatie. Je TV hoeft zelfs niet aan te staan.
  • Met een DVB-C ontvanger kan je een 40-tal stations beluisteren. Dit toestel sluit je rechtstreeks aan op je geluidsinstallatie. Een DVB-C ontvanger kan je als Telenet-klant kopen met een mooie klantenkorting!
  • Je kan ook gebruik maken van een FM-antenne. Je blijft dan wel analoog luisteren, een goede ontvangst van het FM-signaal is een must. Bij Telenet kan je een gratis FM-antenne aanvragen.

Luisteren via je TV

  • Heb je digitale televisie van Telenet met een Digibox, Digicorder of Telenet TV-box? Dan kan je 50 radiozenders beluisteren in digitale geluidskwaliteit. En je bent zeker van een goeie ontvangst. Zet gewoon je TV en decoder aan, zap naar het juiste kanaal en klaar! 

Luisteren via een radiotoestel

  • DAB+ wordt gezien als de nieuwe standaard van radioluisteren. Met een DAB+ radiotoestel ontvang je 36 radio's met een uitstekende geluidskwaliteit. Als Telenetklant kan je deze toestellen kopen met een mooie korting!
  • Internetradio is digitale radio die je beluistert via een internetverbinding. Hiermee heb je keuze uit eindeloos veel radiozenders. Je kan luisteren met je computer, spartphone, tablet, via een aparte internetradio of met een smartspeaker. Ook deze kan je aankopen met Telenetkorting.
  • Met een FM-radio luister je gratis naar de standaard FM-zenders. Dit is de manier waarop de meerderheid van de mensen thuis of in de auto naar de radio luistert en dit blijft perfect mogelijk.

Heb je hulp nodig bij de switch naar digitale radio? Neem dan contact op met Telenet Center Elektromic of spring eens binnen in onze vestigingen in Geel, Herentals of Lier!