Blogs

Phishing is online oplichting door valse e-mails, websites of berichten. Maar hoe herken je die valse e-mails en hoe maak je het onderscheid met betrouwbare berichten? Slimme cybercriminelen kunnen je echt doen twijfelen. Je vindt hier een aantal tips om te beoordelen of je een bericht kan vertrouwen.

De basisregel

Cybercriminelen proberen altijd om misbruik te maken van iets waar je in gelooft of van iemand die je vertrouwt. Ze proberen ook vaak in te spelen op angst. Laat je niet vangen!

Zit u soms naar uw computer te staren terwijl u zich afvraagt: "Waarom is mijn internet niet sneller?"

Er kunnen vele mogelijke oorzaken zijn, maar met enkele eenvoudige maatregelen kan u de problemen misschien oplossen! 

 

1. Schakel af en toe uw router uit

Schakel uw router uit, wacht 30 seconden, en schakel hem terug in. Hetzelfde kan u trouwens doen met uw wifi-ontvanger en met de settopbox van uw televisie!

2. Maak uw cache leeg

Maak regelmatig de cache van uw PC-browser leeg.

“De bancontact blijft weer hangen…”

Stel: je baat een koffiebar uit. De klant wil zijn ‘Matcha latte’ elektronisch betalen … maar je betaalsysteem blijft hangen. Dan koelt die cup al snel af. Of stel: je runt een frituur. Ook dan ervaar je bij een panne van je betaalsysteem meteen hinder: de rij wordt als maar langer, er is niet meteen een bankautomaat in de buurt… Gelukkig biedt Telenet Business de oplossing: betrouwbaar internet met back-up!

Tv-kijken via het analoog signaal via de kabel, da’s binnenkort verleden tijd. Deze verouderde technologie neemt veel ruimte in op de kabel, daarom doet Telenet de Signaal Switch. Zo optimaliseren ze het netwerk voor de toekomst én maken ze plaats voor het toegenomen dataverkeer.

Op 30 November zal het analoog signaal van uw TV in Geel en omstreken worden uitgeschakeld. Kijk jij nog analoog? Kom dan zo snel mogelijk langs in onze winkel in Geel, onze collega's helpen je graag verder met de omschakeling naar het digitaal signaal. 

Bij Telenet Center Elektromic zijn we zot van entertainment. En uiteraard kan bij entertainment sport niet ontbreken. Daarom lanceerde Telenet op 2 februari 2021 Play Sports Open, een gratis sportkanaal met live-wedstrijden en enkele luchtigere nieuwe sportprogramma’s. En dat allemaal exclusief in het basis televisie-aanbod van Telenet TV op kanaal 11.

Goed om te weten: Play Sports Open is ook beschikbaar voor YUGO TV en Tadaam. 

Ontdek de Telenet-app

  • De Telenet-app is de alles-in-één-app waarmee je het maximum uit je Telenet haalt.
  • Met de Telenet-app kan je gemakkelijk je verbruik checken, je wifi optimaliseren, je aanrekeningen bekijken en betalen of hulp zoeken. 
  • Bovendien kan je ook persoonlijke berichten ontvangen in de app (bv. over je verbruik).

Je saldo bekijken en betalen

  • Check of je een openstaand saldo hebt.

Europese Commissie geeft goedkeuring voor oprichting nieuwe Vlaamse streamingdienst

Tv-kijken of radio luisteren via een analoog signaal via de kabel, da’s binnenkort verleden tijd. Deze verouderde technologie neemt veel ruimte in op de kabel. Daarom lanceert Telenet de Signaal Switch. Zo optimaliseren we ons netwerk voor de toekomst én maken we plaats voor het toegenomen dataverkeer. 

Maar wat is dat nu precies de Signaal Switch? In deze video leggen we het jullie even uit...

Telenet wil zijn Play Sports-klanten in deze tijden waarin geen live wedstrijden gespeeld worden toch een zo straf mogelijk entertainment aanbod bieden. Daarom vult Telenet het sportaanbod in de maanden april en mei aan met straffe films. Concreet zullen de Play Sports-kanalen 5 tot en met 8 (kanaalnummers 204 tem 207) ingevuld worden met de films en series van Play More.

De Signaal Switch

Tv-kijken of radio luisteren via een analoog signaal via de kabel, da’s binnenkort verleden tijd. Deze verouderde technologie neemt veel ruimte in op de kabel. Daarom lanceert Telenet de Signaal Switch. Zo optimaliseren we ons netwerk voor de toekomst én maken we plaats voor het toegenomen dataverkeer.

Pagina's