Van analoog naar digitaal

Tv-kijken via het analoog signaal via de kabel, da’s binnenkort verleden tijd. Deze verouderde technologie neemt veel ruimte in op de kabel, daarom doet Telenet de Signaal Switch. Zo optimaliseren ze het netwerk voor de toekomst én maken ze plaats voor het toegenomen dataverkeer.

Op 30 November zal het analoog signaal van uw TV in Geel en omstreken worden uitgeschakeld. Kijk jij nog analoog? Kom dan zo snel mogelijk langs in onze winkel in Geel, onze collega's helpen je graag verder met de omschakeling naar het digitaal signaal. 

Kijk jij analoog? Doe de check!

Check 1: Loopt er, naast je stroomkabel, ook een andere kabel rechtstreeks van je tv naar de wandcontactdoos in je muur? En heb je geen decoder of tv met een kaartje?

Dan kijk jij wellicht analoog. Doe voor de zekerheid ook nog even check 2!

Check 2: Zap door je zenders. Vind jij het mozaiekkanaal?

  • Neen? Je kijkt niet analoog. Heb je alle tv’s in huis gecheckt? Dan kan je gewoon blijven kijken zoals nu.
  • Ja? Je mag er zeker van zijn: jij kijkt analoog.

Tijd om te switchen dus!

Lees verder om te zien wat je opties zijn:

OPTIE 1: TV met een kaartje

Dit is een kaartje, ook CI+ module genoemd, die je achteraan in je TV schuift. Dit zorgt ervoor dat jij het digitale aanbod kan ontvangen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is je analoge aansluiting en het kaartje.
Let op! Je moet wel even nakijken of je TV toestel compatibel is.

Dat kan op: https://www2.telenet.be/nl/tv-met-een-kaartje/

  • Ja? Dan kan je dit kaartje afhalen bij je Telenet winkelpunt en betaal je éénmalig €69.
  • Neen? Helaas, dan is dit voor jou geen optie. Lees verder voor de andere opties!

OPTIE 2: Een digicorder

Dit is een bijkomend toestel dat je tussen je TV en de analoge aansluiting gaat plaatsen. Met dit toestel kan je live digitaal kijken maar ook opnemen/pauzeren/verder spoelen.

Lijkt dit iets voor jou?

  • Ja? Goede keuze!
    Kom langs in één van onze winkels en wij kijken na of je dit zelf kan installeren, indien niet sturen we iemand langs. Dit toestel kan je huren aan €9,46/maand of aankopen voor éénmalig €249.
  • Neen? Lees verder om de volgende opties te bekijken.

OPTIE 3: Een digibox

Dit is een bijkomend toestel dat je tussen je TV en de analoge aansluiting gaat plaatsen. Met dit toestel kan je live digitaal kijken maar niet opnemen/pauzeren/verder spoelen zoals bij de digicorder. Dit toestel kan je huren aan €4.57/ maand of aankopen voor éénmalig €99. Afhalen kan in je Telenet winkelpunt. 

Heb je al een digicorder in huis en is dit voor je tweede TV?                            
Indien beide toestellen met internet verbonden zijn kan je met je digibox de opnames van je digicorder raadplegen.

OPTIE 4: Streamen

Deze optie is enkel mogelijk indien u reeds digitale TV  én internet van Telenet heeft en u op een ander toestel nog analoog kijkt. Hiervoor download je de Yelo Play app of de Telenet TV app indien je een TV-box hebt.

Voor te streamen zijn er twee manieren. We lichten ze hieronder even toe.

Manier 1: Via een chromecast

Een chromecast is een klein toestel dat je in de HDMI poort van je TV steekt en verbindt met Wi-Fi. Bij deze optie werk je met je laptop/gsm of tablet. Op je apparaat naar keuze download je de juiste app. Zo kies je op de app wat je wil kijken en stream je dit naar je TV toestel. Je laptop/gsm of tablet dient hier als je afstandsbediening. Je kan dit apparaat aankopen in een Telenet winkelpunt voor €35, het advies om het apparaat in te stellen krijg je er gratis bij.

Manier 2: Via Apple/Adroid TV

Dit toestel bevestig je ook via de HDMI poort aan je TV, hierbij heb je zowel de optie om met Wi-Fi of een fysieke kabel internetverbinding te bekomen. Dit zijn toestellen die zowel kunnen streamen als bepaalde apps kunnen downloaden. De apps die je niet rechtstreeks kan downloaden bedien je dus zoals bij de chromecast met je laptop/gsm of tablet. De apps die je wél op de Apple/Android TV download kan je bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. Deze apparaten vind je ook in je Telenet winkelpunt, de prijzen variëren tussen €69 en €189. Kom gerust langs en dan leggen we je graag de verschillen uit!

P.S.: Voor te streamen heb je geen analoge TV kabel nodig!

Zo, dit waren je opties. We hebben ons best gedaan om het zo goed mogelijk uit te leggen. Heb je toch nog vragen? Aarzel dan niet om eens langs één van onze winkels te passeren. Wij staan altijd voor je klaar!

“Meer dan ooit verbonden, meer dan ooit geholpen.”